Oboji svijet, kreativni natječaj Foruma za slobodu odgoja

Datum objave: 16. rujna 2024.

“Oboji svijet” natječaj vas i ove godine poziva da promišljate i kreativno se izražavate o temama prihvaćanja, demokracije, ravnopravnosti… i svim srodnim temama koje su njima važne i o kojima žele kreativno progovoriti.

Svaka godina sa sobom nosi neke nove izazove: nova ratna zbivanja i osjećaj neizvjesnosti, trajne posljedice pandemije i potresa, učestala izvještavanja medija o nasilju… No učenice i učenici svojim nas radovima podsjećaju na važne poruke prijateljstva, ljubavi, prihvaćanja te nam pokazuju puteve do sretnijeg razreda, društva i svijeta. I ove godine želimo ponovo zaviriti u njihove svjetove, čuti njihove poruke i osigurati im prostor da se njihov glas čuje.

Ove godine učenike/ce pitamo:

Različiti smo – zašto je to dobro?

Gdje nedostaje ravnopravnosti među ljudima? Što možemo učiniti? 

Kako je to biti stranac ili strankinja u nekoj zemlji?

Gdje primjećuješ (ne)ravnopravnost između žena i muškaraca, djevojčica i dječaka?

Koja se djeca osjećaju neprihvaćeno u svojoj okolini i zbog čega je to tako?

Vaša poruka djeci i odraslima za sretnije i ravnopravnije društvo?

Dobro proučite poziv i pravila natječaja, a sve informacije i prijavnicu možete pronaći OVDJE.

Natječaj je otvoren do 20. listopada 2024.

Veselimo se kreativnim radovima i školskim projektima naših učenica i učenika kako bismo zajedno dodali svijetu malo boja tolerancije i međusobnog prihvaćanja te nastojali pokrenuti pozitivne promjene u sebi i oko sebe!

Pročitajte još

Vrijeme informacija

Vrijeme informacija

VRIJEME-INFORMACIJA_razrednici_2024_2025Preuzmi VRIJEME-INFORMACIJA_PREDMETNE_2024_2025-Preuzmi Poštovani roditelji/staratelji/skrbnici, pozivamo vas da dođete u školu kako biste s razrednikom/com razmijenili informacije o ponašanju i učenju vašeg djeteta te pratili...

Pročitajte više

Nastavak stipendiranja učenika srednjih škola pripadnika romske nacionalne manjine u 2024./2025. školskoj godini i Odluka o kriterijima i načinu ostvarivanja prava na stipendiju za redovite učenike polaznike srednjih škola pripadnike romske nacionalne manjine za školsku godinu 2024./2025.

Više informacija na stranici https://mzom.gov.hr/vijesti/obavijest-srednjim-skolama-nastavak-stipendiranja-ucenika-srednjih-skola-pripadnika-romske-nacionalne-manjine-u-2024-2025-skolskoj-godini/6418 i...

Pročitajte više
Skip to content