Dan ružičastih majica

Datum objave: 28. veljače 2024.
Kategorija: Ostalo

Dan ružičastih majica

Sada već tradicionalno, naša škola obilježila je Dan ružičastih majica – Dan borbe protiv nasilja među vršnjacima kojem se posvećuje zadnja srijeda u mjesecu veljači diljem svijeta.

Svi učenici i nastavnici potaknuti su da 28. 2. ponosno nose majicu ružičaste boje i simbolički podrže borbu protiv nasilja koju naravno promoviramo svaki dan, a ne samo danas. Osim toga, razgovarali smo o nasilju, vrstama nasilja te načinima  sprječavanja nasilja. Osudili smo svaki oblik nasilja i analizirali situacije u kojima se nasilje događa, naročito među vršnjacima. Učenici su iznosili prijedloge kako ga spriječiti i ispisali poticajne poruke. Izradili su edukativne poruke i plakate te uredili panoe u učionicama i školskim hodnicima uz zajedničku poruku: STOP NASILJU! Ostavili su otisak u ružičastoj boji i na taj način poslali poruku da nasilju nije mjesto u njihovim životima. Izradili su i veliku ružičastu majicu koju su izložili na pročelju škole s porukom protiv nasilja! 

U obilježavanju dana sudjelovali su svi učenici, a najviše učenici 1. a, 1. b, 2. c  te 3. b razreda pod vodstvom nastavnica Spomenke Bohaček, Mihaele Polančec i pedagoginje Ornele Malogorski. Pomogle su i nastavnice Sonja Đuračić, tajnica Marijana Veselski te naša spremačica teta Vera Pikivača.

Mihaela Polančec

Pročitajte još

Fit in Deutsch ispiti

Fit in Deutsch ispiti

U ponedjeljak, 13. svibnja, bili smo domaćini održavanja ispita Fit in Deutsch A1 i A2 koje provodi Goethe Institut Zagreb. U našoj školi ispit je održan za učenike naše škole te za učenike Turističko-ugostiteljske i Ekonomsko-birotehničke škole, u kojoj je također...

Pročitajte više
Modna revija u našoj školi

Modna revija u našoj školi

Naš projekt "Od tekstila i papira do plastike i mode zajedno plovimo u reciklažne vode" u utorak 14. svibnja 2024. došao je do svoje najdinamičnije etape: organizirana je modna revija pregača koje smo izradili u našoj školi za mališane bjelovarskog Dječjeg vrtića...

Pročitajte više
Skip to content